Kompletní průvodce

Jak připravit nemovitost k prodeji: Průvodce pro maximální zisk

Pokud se chystáte prodat nemovitost a chcete získat co nejvíce zájemců a dosáhnout tak maximální možné ceny, je důležité věnovat přípravě nemovitosti dostatečnou pozornost. Možná si říkáte, proč se vůbec namáhat – vždyť se dnes prodá prakticky cokoliv. Ale pokud chcete opravdu prodat za co nejvyšší cenu, následující rady vám pomohou zvýšit hodnotu vaší nemovitosti v očích potenciálních kupujících.

🧠 1. Psychologie prodeje: Emoce a první dojem

Prodej nemovitosti je více než jen transakce – je to práce s emocemi. Když zájemci vstoupí do vašeho domu či bytu, často si nedokáží představit potenciál prostoru, pokud je zahlcen osobními věcmi nebo nepořádkem. Vaším cílem je tedy vytvořit prostředí, které vyvolá pozitivní emoce a pocit domova. Tento krok začíná už při přípravě fotografií na realitní servery a pokračuje při samotné prohlídce.

🧹 2. Úklid a odosobnění: První krok k úspěchu

V první řadě je třeba nemovitost řádně uklidit. Ale pozor, nejde jen o běžný úklid. Cílem je “odosobnit” prostor – to znamená odstranit všechny osobní věci, které by mohly odvádět pozornost kupujícího. Kuchyň bez rychlovarné konvice a mycích prostředků, koupelna bez šampónů a mýdel, která tam obvykle necháváte. Zkuste si představit, že připravujete hotelový pokoj – neutrální a příjemný pro každého.

🎨 3. Vymalování a opravy: Změna, která se vyplatí

Představte si, že vstoupíte do čerstvě vymalovaného prostoru – ten rozdíl je obrovský. Místo pokojíčku, který kdysi patřil vašim dětem, představte si čerstvě vymalovaný a svěží interiér. Zbavte se všech vizuálních nedokonalostí, jako jsou díry po obrazech, praskliny a otlučené rohy. Také odstraňte osobní předměty, které mohou vyvolávat negativní emoce – například suvenýry z dovolené nebo rodinné fotografie.

📸 4. Profesionální prezentace: Klíč k získání zájemců

Když je nemovitost uklizená, odosobněná a vymalovaná, přichází na řadu profesionální prezentace. Doporučujeme přizvat odborníka, který zajistí, že každý detail bude perfektní. Jemné dekorace, naaranžované květiny a správné ustlání postelí mohou udělat velký rozdíl. Nezapomeňte také na kvalitní fotografie – ty by měly zabírat co největší prostor a být dostatečně světlé, ale ne přesvícené.

☕️ 5. Prohlídka: Aktivujte Smysly

Prohlídka nemovitosti je příležitost zapůsobit na všechny smysly potenciálních kupujících. Příjemná vůně – například čerstvě uvařená káva nebo jablečný štrúdl – může vytvořit nezapomenutelný dojem. Doplnit to můžete jemnou hudbou na pozadí. Tento zážitek pomůže zájemcům představit si, jak by v tomto prostoru mohli žít oni sami.

🎉 Hurá do Toho!

Pokud využijete těchto tipů, čeká vás úspěšný prodej nemovitosti dle vašich představ. A pokud byste raději nechali tuto práci na profesionálech, neváhejte se na nás obrátit. Pro nás je příprava nemovitostí denním chlebem a rádi vám pomůžeme dosáhnout co nejlepšího výsledku.

Výhody spolupráce s realitním makléřem 🏆

Proč se obrátit na profesionála? Realitní makléř vám nejen ušetří čas a nervy, ale také vám pomůže dosáhnout co nejvyšší možné ceny za vaši nemovitost. Zajišťujeme kompletní servis – od přípravy nemovitosti přes její propagaci až po bezpečný převod peněz. S námi máte jistotu, že váš prodej proběhne hladce, rychle a za nejlepší možnou cenu.

Pokud máte zájem o tržní odhad vaší nemovitosti zdarma nebo potřebujete poradit, neváhejte mě kontaktovat:

📞 +420 739 780 506
📧 adam.purc@re-max.cz

Těším se na spolupráci a přeji vám úspěšný prodej! 🎉